Generelt


Presentasjoner fra brukermøtet i Oslo 03.09.2018

Her kan du laste ned en zip fil med alle presentasjoner fra SIDRA User Meeting i Oslo 03.09.2018. Trykk på lenken og velg "Save as ..." for å laste ned en zip fil. Deretter må du pakke ut denne zip fila og lagre presentasjonene lokalt på din datamaskin

20.09.2018 / Arvid Aakre

Prosjektfiler for workshop i Oslo - September 2018

Her kan du laste ned prosjektfiler for SIDRA 8 Update workshop i Oslo 4. september 2018. Trykk på lenken og velg "Save as ..." for å laste ned en zip fil. Deretter må du pakke ut denne zip fila og lagre prosjektfilene lokalt på din datamaskin.03.09.2018 / Arvid Aakre

SIDRA User meeting and SIDRA 8 Update Workshop in Oslo 3. and 4. september 2018

Vi har gleden av å invitere alle brukere av SIDRA INTERSECTION til brukermøte og workshop i Oslo mandag 3. og tirsdag 4. september 2018. Mange av dere har også fått en epost fra meg om dette. Denne e-posten ble sendt ut til registrerte brukere og andre potensielle deltakere. Gi gjerne beskjed om du ikke ønsker å stå på adresselista mi J Du må også gjerne sende informasjonen videre til andre som kan ha interesse for denne typen trafikkmodellering.

SIDRA versjon 8 har nettopp blitt lansert, og vi får også denne gang besøk av hovedpersonene bak programmet, Rahmi Akcelik og Mark Besley. Vi setter stor pris på at Rahmi og Mark tar turen til Norge for å holde kontakten med norske brukere. Vi har tidligere arrangert SIDRA Workshop i Oslo i 2011, Bergen i 2013 og Trondheim i 2016. Denne gangen endrer vi litt på opplegget:

 

·         Den første dagen får mer form av et brukermøte der vi tar opp typiske norske problemstillinger angående bruk av SIDRA. Vi vil legge til rette for at norske brukere kan presentere og diskutere ulike problemstillinger sammen med de andre deltakerne, Rahmi, Mark og undertegnede. Eksempler på slike problemstillinger er effekt av fotgjengere og syklister, modellering av kryss/nettverk med stor belastning og tilbakeblokkering samt typiske norske verdier for en del parametere.

·         På den andre dagen vil vi arrangere en workshop med utgangspunkt i eksisterende versjon 7 og nye muligheter i versjon 8 som nettopp har blitt lansert.

Hvis du har spørsmål eller vil melde deg på, så send en e-post til meg på arvid.aakre@ntnu.no.

Det er begrenset antall plasser (sannsynligvis setter vi en grense på 24), så det er fint om du melder deg på så snart som mulig om du vil sikre deg plass på brukermøte/workshop. Gi også beskjed om du har eller ønsker å presentere et prosjekt / en problemstilling på brukermøtet.

 

Praktiske opplysninger:

·         Kurset arrangeres på THON HOTEL VIKA ATRIUM, Munkedamsveien 45, 0250 Oslo

·         Prisen er kr 6.000 pr deltaker som inkluderer kursmateriell og dagpakke med lunsj, kaffe/te og pauseservering.

·         Det blir muligheter for redusert pris om du bidrar med en presentasjon på brukermøtet.

·         Eventuell overnatting må bestilles av hver enkelt.

·         Det forventes at alle stiller med egen bærbar datamaskin for gjennomføring av praktiske øvelser på dag 2.

For at Rahmi og Mark skal bli mest mulig involvert, så vil samlingen foregå på engelsk. Men det er også fullt mulig å stille spørsmål og bidra på norsk om du ønsker det. Vi vil vi gå gjennom en rekke praktiske problemstillinger relevante for norske forhold, og deltakerne vil få god erfaring i bruken av programmet og nyhetene i versjon 8. Det vil også bli lagt stor vekt på å gjøre deltakerne kjent med viktige forutsetninger for riktig bruk av programmet. Samtidig vil brukerne få god anledning til å stille spørsmål og gi tilbakemeldinger om ting som kan forbedres i programmet.

Påmelding eller spørsmål sendes til meg på e-post. Som sagt er det et begrenset antall plasser og vi tar imot påmeldinger så lenge det er ledige plasser.

 

Arvid Aakre ved NTNU Trafikkteknisk senter er formelt kursansvarlig, men det er hovedsaklig Rahmi Akcelik og Mark Besley som har ansvar for presentasjoner og øvingsopplegg på kurset.      Rahmi Alkcelik
Rahmi Akcelik
Mark Besley
Mark Besley

Rahmi og Mark er hovedpersonene bak SIDRA, og de har utviklet denne programvaren helt fra starten for over 30 år siden. Dette er fjerde gang at Rahmi Akcelik er i Norge for å holde kontakt med norske brukere. Tidligere har det vært arrangert kurs i Oslo i juni 2011 (versjon 5), i Bergen i august 2013 (versjon 6) og i Trondheim i 2017 (versjon 7). Det finnes ingen som har bedre kjennskap til SIDRA, og vi setter stor pris på at Rahmi og Mark tar turen til Norge for å holde dette kurset for norske og skandinaviske brukere.

10.06.2018 / Arvid Aakre

Lær mer om SIDRA på YouTube !

Visste du at det finnes en god del videoer som gir mange praktiske tips omkring bruk av SIDRA på YouTube? Hvis du ikke har sett disse, så bør du ta en titt på:

www.youtube.com/sidrasolutions


 
Her finner du til og med en rabattkode som gir deg 10% rabatt på kjøp av programmet!

Vi anbefaler også SIDRA diskusjonsforum der du kan finne mange nyttige tips, se på:

http://forums.sidrasolutions.com/forum.php
Du kan også følge Rahmi Akcelik på twitter via

https://twitter.com/sidrasolutions 

og i tillegg er det flere andre muligheter for å få hjelp og finne dokumentasjon osv, se SIDRA hjemmeside på:

www.sidrasolutions.comHer vil du garantert finne svært mye interessant, ikke minst under Resources i hovedmenyen :)


10.08.2013 / Arvid

InfoTek Arvid Aakre er representant for SIDRA programvare i Skandinavia

Gjennom mitt forskningsopphold i Melbourne, Australia fra juli 2005 til juli 2006 så fikk jeg et godt samarbeid med Akcelik and Associates som utvikler SIDRA programvare. Dette samarbeidet ble videreført med at undertegnede er representant for denne programvaren i Skandinavia. Dette betyr at jeg formidler salg og er kontaktperson mot SIDRA SOLUTIONS. Jeg vil også tilby kurs og opplæring for nye og eksisterende brukere. Men formelt salg og brukerstøtte gjøres fortsatt direkte fra Australia.

SIDRA programvare markedsføres nå under merkenavnet SIDRA SOLUTIONS som består av:

  • SIDRA INTERSECTION for analyse av kapasitets- og avviklingsforhold i ulike krysstyper.
     
  • SIDRA TRIP for detaljert simulering av en enkelt kjøretur.

SIDRA SOLUTIONS

Jeg kan kontaktes på telefon eller e-mail, se Kontakt oss i hovedmenyen til venstre.


Generelt om InfoTek AAA:

InfoTek AAA (InfoTek Arvid Aakre) er et rådgivende ingeniørfirma med hovedsaklig to forretningsområder:

  • Vi tilbyr vitenskapelig, objektiv og uavhengig utredning av alle typer trafikkulykker og
    -målinger, se www.aaa.no
     

  • Vi er representant for SIDRA programvare i Skandinavia, se www.sidra.no

 


Kontakt InfoTek AAA ved sende en mail til: Arvid Aakre